Wednesday, 5 June 2013
BRZOSKWINIE, FETA I PIECZONE ORZECHY NERKOWCA POLANE JOGURTEM NATURALNYM Z CHILLI, MIODEM I KOLENDRĄ PODANE Z RUKOLĄ
3 porcje:
2 dojrzałe brzoskwinie
15szt.orzechów nerkowca
100gr sera feta
150ml jogurtu naturalnego
2 łyżeczki miodu
połówka chilli, oczyszczamy środek
garść świeżej kolendry
sałata, najlepiej rukola
sól i pieprz do smaku
Brzoskwinie wypestkujemy, obieramy i kroimy w kostkę około 1 cm, fetę kroimy w taką samą kostkę, orzechy nerkowca wkładamy do piekarnika 160 stopni na około 5 minut.
Układamy fetę i brzoskwinię na talerzu i na górę kładziemy nasze upieczone orzechy.
Jogurt mieszamy z miodem, drobno pokrojoną papryczką chilli i posiekaną kolendrą, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy jogurtem nasze brzoskwinie, fetę i orzechy. Na górę kładziemy liście sałaty, rukoli.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Witaj wytypowałam Twojego bloga do wyróżnienia Liebster Award pozdrawiam.
ReplyDeletehttp://zaciszekuchni.blogspot.com/
Witam serdecznie,
ReplyDeletezauważyłam, że masz kilka widgetów z innych stron na swoim blogu, dlatego byłabym zaszczycona, jakbyś dołączyła i do nas oraz zarejestrowała swój blog na liście Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl. Dzięki temu Twoje przepisy trafią do jeszcze większego grona odbiorców.
Znajdzprzepisy.pl jest wyszukiwarką, która zbiera przepisy z najlepszych stron oraz blogów kulinarnych. Już ponad 1200 blogerów dołączyło do nas i skorzystało z dodatkowych odwiedzin, które dostarczamy.
Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog
Pozdrawiam i życzę miłego dnia! :)
Jaki jest koszt przyrządzenia takie dania dla 3 osób ?
ReplyDeleteWitam
ReplyDeleteokoło 15zł, za 2 tygodnie będę znowu robiła tą powiem dokładniej
pozdrawiam