Kurczak orientalnie

Tuesday 29 January 2013

Przystawka :Wędzona Makrela na Sałatce z Pieczonego Buraka z Chrzanowym Creme Fraiche



Składniki:

4 osoby:

4 filety wędzonej makreli
masło do smarowania 
3 ugotowane al dente buraki czerwone
2 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku
250 gr creme fraiche
4 łyżki chrzanu
sól
pieprz
olej


Ugotowane buraki kroimy w 1 cm kostkę i układam na blaszce do pieczenia. Posypujemy rozmarynem i posiekanym czosnkiem i delikatnie skraplamy olejem i całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i czarnym pieprzem i wkładamy do uprzednio rozgrzanego do 180 C piekarnika na około 20 min. Filety z makreli smarujemy od góry masłem i grillujemy do uzyskania ładnego brązowego koloru. Chrzan mieszamy z Creme Fraiche doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy grillowaną makrele na sałatce z buraka i polewamy chrzanowym creme fraiche


2 comments:

  1. A gdzie jest makrela????

    ReplyDelete
  2. hahaha, jutro zrobię zdjęcie i wstawię zdjęcie całeg dania
    pozdrawiam

    ReplyDelete