Tuesday, 29 January 2013
Przystawka :Wędzona Makrela na Sałatce z Pieczonego Buraka z Chrzanowym Creme Fraiche
Składniki:
4 osoby:
4 filety wędzonej makreli
masło do smarowania
3 ugotowane al dente buraki czerwone
2 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku
250 gr creme fraiche
4 łyżki chrzanu
sól
pieprz
olej
Ugotowane buraki kroimy w 1 cm kostkę i układam na blaszce do pieczenia. Posypujemy rozmarynem i posiekanym czosnkiem i delikatnie skraplamy olejem i całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i czarnym pieprzem i wkładamy do uprzednio rozgrzanego do 180 C piekarnika na około 20 min. Filety z makreli smarujemy od góry masłem i grillujemy do uzyskania ładnego brązowego koloru. Chrzan mieszamy z Creme Fraiche doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy grillowaną makrele na sałatce z buraka i polewamy chrzanowym creme fraiche
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
A gdzie jest makrela????
ReplyDeletehahaha, jutro zrobię zdjęcie i wstawię zdjęcie całeg dania
ReplyDeletepozdrawiam