Kurczak orientalnie

Friday, 5 April 2013

MIĘSO KRABOWE NA AVOCADO POLANE SOSEM Z MANGO I CHILLI



Składniki
na 2porcje:

100gr mięsa krabowego (białego, parzonego)
1 dojrzałe avocado
2 garście rukoli


Obieramy avocado, kroimy na pół i wyciągamy pestkę, na wierzch kładziemy rukolę. Na rukolę albo inne liście sałaty najbardziej nam odpowiadające, wykładamy nasze mięso krabowe i polewamy to wszystko naszym sosem.



Składniki na sos:

2 czerwone papryczki chilli
1 duża czerwona papryka
pół cebuli
1 ząbki czosnku
3 łyżek octu winnego
5 łyżek wody
2 łyżek oleju
1 łyżeczka suszonej chilli
2 łyżki cukru
połówka dojrzałego mango
sól i pieprz do smaku
 Oczyszczamy nasze papryki, cebulę i czosnek , kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Zalewamy wodą, octem, dorzucamy suszoną chilli, cukier, sól i pieprz i gotujemy około 15 minut. Wszystko miksujemy razem, po wystudzeniu dokładamy nasze drobno pocięte mango i miksujemy jeszcze raz

No comments:

Post a Comment