Składniki:
dla 3 osób
2 duże, dojrzałe avocado
pół małej czerwonej cebuli
ćwiartka świeżego zielonego ogórka
8 łyżek jogurtu naturalnego
5 listków świeżej mięty
sok z połówki cytryny
sól i pieprz do smaku
Avocado obieramy, wypestkujemy i kroimy w kostkę wielkości 1 cm.
Cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę, siekamy mięte. Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem.
To pyszna, pożywna i przede wszystkim zdrowa sałatka, polecam
Witam. Jak mogę rozpoznać czy avokado jest dojrzałe?
ReplyDeletewitam
ReplyDeleterozpoznajemy avocado bo dotyku, musi być miękkie (np. jak dojrzała śliwka)
pozdrawiam
Jeżeli kupimy za twarde to zostawiamy nasze avocado na kilka dni gdzieś w pokojowej temperaturze