Kurczak orientalnie

Friday, 1 February 2013

KOKOSOWA PANNA COTTA

Składniki
10 porcji

200ml śmietany 36%
400ml mleka kokosowego
150ml mleka 3,2%
180gr cukru
3 listki żelatyny10 gr żelatyny


Śmietanę, mleko, mleko kokosowe i cukier łączymy razem w garnku i zaczynamy podgrzewać, podgrzewamy ale należy pamiętać, że nie doprowadzamy do wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w osobnym pojemniku, najlepiej użyć tutaj żelatyny w listkach. Gdy nasz pierwszy miks jest już gorący intensywnie mieszamy go z żelatyną, następnie wlewamy do aluminiowych pojemniczków, możemy użyć także szklanych, po czym wstawiamy na około 6 godzin do lodówki.
Kokosowa panna cotta najlepiej smakuje ze świeżymi ananasami zalanymi syropem z trawy cytrynowej, polecam

No comments:

Post a Comment