Kurczak orientalnie

Monday 4 February 2013

ZUPA MARCHEWKOWO - KOKOSOWA Z KOLENDRĄ

Składniki:
na 6 porcji

500gr selera naciowego
4 duże marchewki
pół średniej cebuli
400ml mleka kokosowego
280ml śmietany 36%
25gr kolendry
2 kostki rosołowe warzywne
sól i pieprz do smaku
olej do podsmażenia warzyw
woda


Marchewkę, seler i cebulę podsmażamy.

Warzywa przerzucamy do garnka i zalewamy wodą, tylko tyle żeby przykryć nasze składniki, dodajemy kostkę rosołową.
Gdy nasza marchewka, seler i cebula jest już miękka ściągamy ją z gazu, dolewamy mleko kokosowe i śmietanę i wszystko razem blendujemy. Gdy już mamy gotowy krem, kolejny raz wstawiamy go na gaz i gotujemy.
Nasza zupa jest gotowa, teraz należy wrzucić tylko naszą kolendrę  i zamieszać





2 comments:

  1. Jutro robię to na obiad!

    ReplyDelete
  2. to bardzo proszę o opinię i smacznego oczywiście życzę
    pozdrawiam

    ReplyDelete