Składniki:
na 6 porcji
500gr selera naciowego
4 duże marchewki
pół średniej cebuli
400ml mleka kokosowego
280ml śmietany 36%
25gr kolendry
2 kostki rosołowe warzywne
sól i pieprz do smaku
olej do podsmażenia warzyw
woda
Marchewkę, seler i cebulę podsmażamy.
Warzywa przerzucamy do garnka i zalewamy wodą, tylko tyle żeby przykryć nasze składniki, dodajemy kostkę rosołową.
Gdy nasza marchewka, seler i cebula jest już miękka ściągamy ją z gazu, dolewamy mleko kokosowe i śmietanę i wszystko razem blendujemy. Gdy już mamy gotowy krem, kolejny raz wstawiamy go na gaz i gotujemy.
Nasza zupa jest gotowa, teraz należy wrzucić tylko naszą kolendrę i zamieszać
Jutro robię to na obiad!
ReplyDeleteto bardzo proszę o opinię i smacznego oczywiście życzę
ReplyDeletepozdrawiam