Składniki na sos chilli:
3 czerwone papryczki chilli
3 duże czerwone papryki
pół cebuli
2 ząbki czosnku
5 łyżek octu winnego
10 łyżek wody
2 łyżek oleju
3 łyżki cukru
1 łyżeczka suszonej chilli
sól i pieprz do smaku
Oczyszczamy nasze papryki, cebulę i czosnek , kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Zalewamy wodą, octem, dorzucamy suszoną chilli, cukier, sól i pieprz i gotujemy około 15 minut. Wszystko miksujemy razem
1 dojrzałe mango
100gr orzechów cashew (nerkowce)
50gr rukoli
Mango kroimy w kostkę,
na środku talerza wykładamy naszą rukolę po czym na około jej wykładamy nasze pokrojone mango.
Nagrzewamy patelnie i smażymy na niewielkiej ilości oleju nasze orzechy, wyrzucamy je na rukole, całość polewamy sosem chilli
Wygląda pysznie
ReplyDeletedziękuje bardzo
ReplyDelete