Składniki:
tortownica 26cm
100gr kakao
1 łyżeczka sody do pieczenia
320gr mąki
320gr czekolady (rozpuścić i wystudzić)
8 łyżek maślanki
4 łyżeczki olejku waniliowego
4 jajka ( utrzepać widelcem)
2 łyżeczki kawy rozpuścić w 150ml wody
400gr drobnego cukru do pieczenia
200gr brązowego cukru
400gr majonezu
Cukier
wymieszać z czekoladą, dodać kawę. Następnie dodajemy maślankę i olejek
waniliowy. Wlewamy nasze jajka ciągle mieszając, następnie 400gr
majonezu. Ostatnią czynnością jest przesianie mąki, sody i kakao.
Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.
Gotowe brownie polewamy gorącą czekoladą lub moją ulubioną polewą jest:
260gr batonów Mars
165gr masła
5 łyżek syropu klonowego
cukier puder
Marsy
rozpuszczamy z masłem, dolewamy syrop klonowy miksujemy razem,dodajemy
do tego cukier puder,ilość cukru zależy od tego jaką gęstość polewy
chcemy uzyskać
No comments:
Post a Comment