Kurczak orientalnie

Wednesday, 20 March 2013

PIECZONA DYNIA PIŻMOWA Z MANGO I ORZECHAMI NERKOWCA Z LEKKO CZOSNKOWYM JOGURTEM NATURALNYM


Składniki:

1 dynia piżmowa
50gr orzechów nerkowca
1 dojrzałe mango
sól i pieprz do smaku
250ml jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
100 gr sałaty
olej

Dynie kroimy w 1cm kostkę, kładziemy na blaszce skraplamy olejem, posypujemy solą i pieprzem i pieczemy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Wykładamy nasze orzechy nerkowca na rozgrzaną patelnie i lekko je podsmażamy z obu stron.

Mango kroimy w 0,5cm kostkę.
Jogurt mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, solimy i pieprzymy do smaku.
Wykładamy naszą upieczoną dynię na talerz, na dynie układamy nasze pokrojone mango, kładziemy podpieczone orzechy i na górę sałata. Wszystko polewamy naszym jogurtem.

No comments:

Post a Comment