Wednesday, 20 March 2013
PIECZONA DYNIA PIŻMOWA Z MANGO I ORZECHAMI NERKOWCA Z LEKKO CZOSNKOWYM JOGURTEM NATURALNYM
Składniki:
1 dynia piżmowa
50gr orzechów nerkowca
1 dojrzałe mango
sól i pieprz do smaku
250ml jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
100 gr sałaty
olej
Dynie kroimy w 1cm kostkę, kładziemy na blaszce skraplamy olejem, posypujemy solą i pieprzem i pieczemy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Wykładamy nasze orzechy nerkowca na rozgrzaną patelnie i lekko je podsmażamy z obu stron.
Mango kroimy w 0,5cm kostkę.
Jogurt mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, solimy i pieprzymy do smaku.
Wykładamy naszą upieczoną dynię na talerz, na dynie układamy nasze pokrojone mango, kładziemy podpieczone orzechy i na górę sałata. Wszystko polewamy naszym jogurtem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment