Friday, 15 March 2013
KREWETKI TYGRYSIE NA AVOCADO
Składniki:
2 porcje
1 dojrzałe avocado
12szt krewetek tygrysich, obranych i ugotowanych
15gr rukoli
4 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
sok z ćwiartki cytryny
szczypta soli i pieprzu do smaku
szczypta chilli pieprz cayenne (mielonej)
Avocado kroimy na pół wzdłuż, wyciągamy pestkę i obieramy je.
W środek avocado wkładamy rukole i zaczynamy układać nasze krewetki.
Robimy sos: mieszamy majonez z keczupem, doprawiamy solą, pieprzem, chilli oraz wciskamy sok z cytryny.
Polewamy nasze avocado z krewetkami sosem, wszystko można skropić sokiem z cytryny, pyszne, proste i szybkie danie
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
wyglądają jak sraka
ReplyDelete