Saturday, 16 March 2013
GOTOWANE BROKUŁY Z PIECZONYMI MIGDAŁAMI POLANE SOSEM CZOSNKOWYM
Składniki:
2 porcje
1 duża brokuła
50gr płatków z migdałów
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sól i pieprz
Do gorącej osolonej wody wrzucamy nasze brokuły, gotujemy je.
Jak są gotowe płuczemy je w zimnej wodzie i dokładnie odcedzamy.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oleju i smażymy nasze nasze płatki migdałowe.
Majonez mieszamy z jogurtem dodajemy posiekany drobno czosnkiem.
Na talerz wykładamy kolejno brokuły, sos i posypujemy to naszymi migdałami. Pyszne zdrowe , możemy stosować to w naszych dietach, zastępując majonez jogurtem
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
brokuły i migdały to zgrana i smaczna para :)
ReplyDeletezgadzam się, czasami jeszcze dodaje ser feta
ReplyDeletepozdrawiam