Kurczak orientalnie

Saturday, 16 March 2013

GOTOWANE BROKUŁY Z PIECZONYMI MIGDAŁAMI POLANE SOSEM CZOSNKOWYM


Składniki:
2 porcje

1 duża brokuła
50gr płatków z migdałów
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sól i pieprz

Do gorącej osolonej wody wrzucamy nasze brokuły, gotujemy je.



Jak są gotowe płuczemy je w zimnej wodzie i dokładnie odcedzamy.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oleju i smażymy nasze nasze płatki migdałowe.

Majonez mieszamy z jogurtem dodajemy posiekany drobno czosnkiem.
Na talerz wykładamy kolejno brokuły, sos i posypujemy to naszymi migdałami. Pyszne zdrowe , możemy stosować to w naszych dietach, zastępując majonez jogurtem 

2 comments:

  1. brokuły i migdały to zgrana i smaczna para :)

    ReplyDelete
  2. zgadzam się, czasami jeszcze dodaje ser feta
    pozdrawiam

    ReplyDelete