Składniki:
4 porcje
200gr sera brie
200gr bułki tartej
2 jajka
200gr mąki
400gr czereśni
4 łyżki cukru
12 łyżek wody
60gr rukoli
Sos czereśniowy
Wypestkowane czereśnie zasypujemy cukrem, wlewamy wodę i gotujemy około 10 minut.
Z czereśni wypłynie sok, woda wyparuje a nasze czereśnie będą miękkie, wtedy wiadomo że sos jest gotowy.
Odstawiamy sos na bok, gdyż podajemy go na zimno.
Nasz ser kroimy w długie lecz nie za grube kawałki.
Obsypujemy mąką,wkładamy do jajka i obsypujemy bułką tartą. Ser jest gotowy do pieczenia.
Nasze brie pieczemy na głębokim, rozgrzanym oleju, zajmuje to tylko chwilę więc trzeba być ostrożnym by go nie spalić
Na talerzu wykładamy rukole, wykładamy upieczony ser i polewamy sosem.
No comments:
Post a Comment