Thursday, 7 March 2013
SAŁATKA Z AWOKADO I ŚWIEŻYM IMBIREM
Składniki:
pół startego na najmniejszych oczkach świeżego imbiru
sok z połowy cytryny
4 duże awokado
2 czerwone cebule
1 czerwona cebula
pół czerwonej papryczki chilli ( papryczkę czyścimy z ziaren)
garść szczypioru
15 łyżek jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
Awokado kroimy w centymetrową kostkę, cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę.
Chilli i szczypiorek siekamy bardzo drobno i wciskamy sok z cytryny, trzemy imbir na tarce. Wszystko mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy jogurt naturalny.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Takie połączenie smakowe to dla mnie kompletna nowość. Papryczka chili trochę mnie odstrasza. :) Chyba, że była użyta bez nasion, wtedy może dałabym sie namówić. :)
ReplyDeletewitam
ReplyDeletemój błąd, zaraz to poprawiam, ja zawsze czyszczę chilli, nigdy nie używam jej nasion
dzięki
Wkradł się błąd, bo sałatka jest z awokado, a w tytule jest mango :)
ReplyDeleteDZIĘKI
ReplyDeletenastępny przepis ma być z mango i chyba stąd ta pomyłka
pozdrawiam
Taka sałatka z awokado smakuje wyśmienicie. I do tego ma mało kalorii ;)
ReplyDelete