Składniki na 2 porcje:
8 skrzydełek drobiowych
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
garść natki z pietruszki
woda
sól i pieprz do smaku
Wrzucamy
nasze skrzydełka do wody, wrzucamy marchewkę i pietruszkę i gotujemy
nasze skrzydełka w wywarze. Doprawiamy solą i pieprzem
Ugotowane skrzydełka pieczemy w piekarniku.
Robimy nasz chilli sos
Składniki na sos chilli:
3 czerwone papryczki chilli
3 duże czerwone papryki
pół cebuli
2 ząbki czosnku
5 łyżek octu winnego
10 łyżek wody
2 łyżek oleju
3 łyżki cukru
1 łyżeczka suszonej chilli
sól i pieprz do smaku
Oczyszczamy nasze papryki, cebulę i czosnek , kroimy w kostkę i
podsmażamy na oleju. Zalewamy wodą, octem, dorzucamy suszoną chilli,
cukier, sól i pieprz i gotujemy około 15 minut. Wszystko miksujemy razem
Nasze upieczone skrzydełka polewamy naszym odgrzanym sosem z dodatkiem szczypiorku
No comments:
Post a Comment