Tuesday, 12 March 2013
PIECZONE BURACZKI Z ROZMARYNEM, NIEBIESKIM SEREM PLEŚNIOWYM, ORZECHAMI WŁOSKIMI, RUKOLĄ I ZREDUKOWANYM OCTEM BALSAMICZNYM
Składniki:
na 5 porcji
250ml octu balsamicznego
8 łyżek cukru
3 duże czerwone buraki
gałązka rozmarynu
70gr rukoli
150gr niebieskiego pleśniowego sera
100gr orzechów włoskich
sól i pieprz do smaku
olej
Wlewamy nasz ocet do garnka, wsypujemy cukier i gotujemy 20 minut.
Gotujemy buraczki, obieramy je i kroimy w 1cm kostkę, wykładamy buraczki na blaszkę skraplamy je olejem, posypujemy solą, pieprzem i rozmarynem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach 15 minut.
Wykładamy na talerz buraczki, obsypujemy je orzechami i kawałeczkami sera pleśniowego. Na górę kładziemy naszą rukolę i polewamy to wszystko zredukowanym octem balsamicznym
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment